zakelijke kleding
AlgemeenMode

Zakelijke kleding

2.3Kviews

Zowel voor mannen als voor vrouwen kan het lastig zijn om geschikte zakelijke kleding te vinden. Veel mensen zijn niet gewend om in een pak te lopen of om, in het geval van mannen, een stropdas te dragen. Als je het niet fijn vind om een stropdas te dragen, doe dit dan ook niet. Kies alleen voor kleding waarin je, je prettig voelt. Zakelijke kleding hoeft niet altijd een strak driedelig pak te zijn met een stropdas. Je kunt ook prima uit de voeten met een nette jeans, een getailleerd overhemd en een colbert.

Voor mannen

Als man is het vaak een stuk makkelijker om zakelijke kleding te vinden dan wanneer je een vrouw bent. Mannen kunnen vaak al uit de voeten met een overhemd of een pak. Het is dan wel belangrijk dat je ook de juiste kleding kunt vinden. Een overhemd moet goed aansluiten bij de vormen van jouw lichaam. Zo moet de boord perfect om jouw nek kunnen sluiten, moeten de mouwen niet te kort of te lang zijn en natuurlijk moeten de knoopjes van het overhemd goed dicht kunnen. Als je het prettig vind kun je er als man voor kiezen om een getailleerd overhemd te dragen. Deze sluiten perfect aan bij het lichaam.

Voor vrouwen

Het is voor vrouwen moeilijker om zakelijke kleding zoals een pak te vinden. Het voordeel is wel dat vrouwen vaker kunnen combineren met kleding. In zomer is het bijvoorbeeld goed mogelijk om met een nette jurk, hakken en de juiste accessoires op een zakelijke afspraak te verschijnen. Je moet er dan wel voor zorgen dat de jurk niet te kort is en dat het lichaam wel goed wordt bedekt. Ook kun je er gerust voor kiezen om door middel van accessoires kleur in jouw zakelijke outfit terug te laten komen.

De juiste kleding kiezen

Er is geen standaard regel voor het kiezen van de juiste kleding. Het kan wel zijn dat je bepaalde richtlijnen hebt voor zakelijke kleding. Zo kan het zijn dat je bij bepaalde bedrijven met een overhemd en een nette broek aan het werk moet. Misschien is het wel nodig om een stropdas te dragen. De juiste zakelijke kleding kiezen kun je alleen zelf, volg daarom ook jouw eigen gevoel. Als je hulp nodig hebt bij het zoeken van zakelijke kleding kijk dan eens online om inspiratie op te doen of vraag om hulp in een kledingwinkel.