De grootste voordelen van refurbished telefoons
mannenModevrouwen

De grootste voordelen van refurbished telefoons

1.76Kviews

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een refurbished telefoon. Maar wat is dat precies? De definitie van refurbished is ‘gereviseerd’ of ‘gerenoveerd’. Kortom, dit zijn gebruikte modellen die opnieuw terug zijn gebracht naar de fabrieksinstelling. Bovendien zijn ze volledig gecontroleerd, waardoor je technisch gezien eigenlijk over een nieuwe telefoon beschikt. Alleen voor een lagere prijs.

Hoewel veel mensen de voorkeur geven aan een nieuwe telefoon, is er ook veel te zeggen voor de keuze van een refurbished model. Vaak zijn mensen bang dat ze iemands anders ‘ellende’ kopen. Bedenk echter wel dat refurbished telefoons van een heel ander kaliber dan tweedehands modellen zijn. Bij een refurbished toestel krijg je doorgaans garantie en weet je zeker dat deze volledig gecontroleerd en gerenoveerd is. Hierdoor beschik je over veel meer zekerheid dan bij een tweedehands toestel. Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen om voor een refurbished model te kiezen. Overweeg jij om een iPhone 8 Plus refurbished aan te schaffen en twijfel je nog? Wij zetten de grootste voordelen voor je op een rijtje.

iPhone 8 Plus refurbished

Lagere kosten

Iedere telefoonliefhebber weet dat het een dure hobby kan zijn om regelmatig van mobieltje te verwisselen. Je betaalt al snel honderden euro’s om een nieuw toestel aan te schaffen. Om deze kosten te drukken kan je ervoor kiezen om een refurbished toestel aan te schaffen. Het prijsverschil is immers niet mis.

Voor de iets oudere modellen van iPhone betaal je al snel honderden euro’s minder. Dat is een leuke besparing! Zeker als je bedenkt dat het toestel motorisch eigenlijk nog helemaal in orde is. Die paar krassen aan de achterkant van de telefoon kan je eenvoudig verhullen met een hoesje en neem je dan graag voor lief.

Betrouwbaar

Als je een nieuwe telefoon nodig hebt en dit momenteel financieel niet mogelijk is, heb je eigenlijk maar twee keuzes: óf je kiest voor een tweedehands model óf je gaat toch voor een refurbished toestel. Hoewel het misschien heel verleidelijk kan zijn om een tweedehands model voor een paar tientjes aan te schaffen, heb je geen enkel idee wat de staat is van het mobieltje. Je kan natuurlijk geluk hebben, maar in veel gevallen is er toch sprake van een miskoop. Met garantie tot aan de deur heb je bovendien geen poot om op te staan als het toestel na aankoop toch tegenvalt.

Met een refurbished toestel ervaar je dit anders. Je weet zeker dat het toestel in goede conditie verkeert, omdat deze uitvoerig door de fabrikant is gecontroleerd. Daarnaast ontvang je bij de meeste aanbieders een garantieperiode. Wanneer het toestel in deze periode alsnog mankementen gaat vertonen, krijg je je geld terug, repareren ze de telefoon gratis of mag je een ander toestel uitzoeken. Mede hierdoor is de keuze voor een refurbished telefoon zo onwijs populair.

Nieuwste versie iOS

Kies je voor een refurbished iPhone? Dan wordt deze direct fabrieksklaar gemaakt. Dit betekent dat alle updates uitgevoerd worden, de nieuwste versie van iOS geïnstalleerd is en je direct met jouw favoriete apps aan de slag kunt. Dit bespaart je niet alleen een heleboel tijd, maar ook nog eens een hoop irritatie en stress. Na aankoop ga je gewoon lekker direct aan de slag!