De juiste materialen voor een manneninterieur
mannenwonen

De juiste materialen voor een manneninterieur

1.69Kviews

Mannen zijn over het algemeen niet zo bezig met het inrichten van een woning of het gezellig maken van een woonruimte. Dat is toch vaak typisch een vrouwending. Vaak weet een vrouw ook wel wat een huis gezellig maakt en wat bij elkaar goed gecombineerd kan worden. De meeste mannen hebben daar of niet zo een kijk op of het interesseert ze niet zo veel. Wil je nu als vrouw een man helpen met het inrichten van een woning? Dan zijn er nog wel een aantal punten waar je op kunt letten. Want ondanks dat je als vrouw-eigen een mannelijk huis gezellig wilt maken, moet het natuurlijk nog wel een huis blijven waar de mannen zich prettig in voelen.

Praktische en stoere inrichting

Mannen willen graag dat een interieur praktisch is. Het moet functioneel zijn en niet te veel poespas. Bloemen, kaarsen of leuke lijstjes passen er niet zo goed bij. Kies daarom bijvoorbeeld voor planten die goed te onderhouden zijn zoals een cactus of vetplanten. Wil je toch accessoires in huis aanbrengen? Dan zijn handige gadgets vooral op het gebied van elektronica een must voor mannen. Ook moet het stoer zijn; zachte stofjes, kussens en kneuterige dingen passen niet bij mannen. Kies daarom voor stoere materialen zoals leer. Een leren poef, een grote bank, metalen kasten of een houten tafel past bij een manneninrichting.  Ook staal valt onder de categorie stoer. Mooie tussendeuren met stalen kozijnen, een kast met metaal of grote industriële lampen zijn een must-have in zo’n interieur.

Kleur en een eyecatcher

Waar mannen ook van houden in een interieur is het gebruik van donkere kleuen. Kleuren zoals zwart, grijs en donkergroen of blauw doen het goed bij de mannen. Dit past ook vaak bij een leren bank of donkere stoelen die ze al in de woning hebben staan. Wil je toch iets van kleur aanbrengen? Denk dan aan tinten in dezelfde kleur maar dan lichter. Donkergroen kan je mooi combineren met lichtgrijs. Donkergrijs kun met een lichtblauwe tint iets opvrolijken. Zo blijft het mannelijk maar is er wel meer kleur in huis. Daarnaast vinden mannen het leuk om de aandacht te stelen van vrouwen of bij vrienden te pronken. Een eyecatcher in de woning is dan ook wel iets wat niet kan ontbreken. Dit kan van een grote grove bank of leunstoel zijn tot een mooie kast. Sommige mannen zijn zo verknocht aan bier dat ze misschien wel een grote koelkast in de keuken hebben staan. Zolang het maar iets is waar mee ze kunnen pronken. Wil jij een man helpen met de inrichting van zijn huis? Hou dan deze punten in gedachten en je kunt naar hartenlust veranderingen aanbrengen in het interieur. Bezoek bijvoorbeeld woonwinkels in Middelburg of andere steden.