zegelring
fashionmannenMode

De zegelring: van traditioneel erfstuk tot moderne must-have

1.69Kviews

De zegelring is terug van weggeweest en is in de sieradenbranche een snel groeiende trend. Niet alleen onder mannen, maar ook onder vrouwen wordt de zegelring meer en meer gedragen. De ringen zijn verkrijgbaar in alle mogelijke edelmetalen en worden het liefst met indrukwekkende gravures afgewerkt. De ring is een waar  fashion statement. Kijk naar sterren als Meghan Markle, Chantal Jansen of Cara Delevingne.

Dat de zegelring zich heeft ontdaan van zijn oubollige imago is de eigenaar van DiamondsByMe, Remco Broekhuis, ook opgevallen. Het is volgens Remco te merken aan de toenemende verkoop van zegelringen, het zoekvolume naar zegelringen op de website en het aantal zegelring ontwerpverzoeken die hij binnenkrijgt. “De verzoeken komen vanuit Nederland, België, Duitsland en andere landen zoals Singapore, Zwitserland of Canada. Zo hebben we vorige week een zegelring verzonden naar Australië”, aldus eigenaar Broekhuis.

Zegelringen zijn toegankelijker

Dat de zegelring een teken van rijkdom en status vertolkt leeft nog wel. Alleen zijn de zegelringen veel toegankelijker geworden waardoor hij geschikt is voor iedereen. Niet alleen koningen, bankiers of pauzen dragen de ringen. Zegelringen zijn niet altijd meer de sobere knoeperds met een zwarte edelsteen. De ringen zijn nu ook slank en subtiel in massief goud en versierd zijn allerlei soorten edelstenen. Personaliseren van zegelringen gaat verder dan een wapengravure of initialen zetten. “Het zetten van vingerafdrukken of een andere gravure die refereert aan een herinnering en/of persoonlijke gebeurtenis gebeurt steeds vaker”. Met een zegelring draag je een ambachtelijk gesmede tattoo of statement om je vinger die ook door te geven is.

Zegelringen zijn toegankelijker

Originele handgemaakte zegelringen

Zegelringen personaliseren of  laten ontwerpen is best prijzig, net zoals elk op maat gemaakt diamanten ring of setje manchetknopen, maar  dankzij het nieuwe ambacht – waarbij het eeuwenoude ambacht van de goudsmid met de nieuwste technologieën in de sieradenindustrie worden gecombineerd – zijn originele handgemaakte sieraden voortaan voor iedereen toegankelijk.

De sieraden in het uitgebreide assortiment van DiamondsByMe zijn online geheel aan te passen naar je eigen stijl en smaak in onze webwinkel. De aanpassingen van edelmetalen en edelstenen zijn direct vlijmscherp zichtbaar in bewegend beeld om de zegelring vanuit alle hoeken te bewonderen. Daarnaast heb je bij DiamondsByMe de mogelijkheid een sieraad zelf te ontwerpen. Dat doe je samen met onze ambachtelijke goudsmeden die je gedurende het hele ontwerpproces begeleiden.

Handige tips als je een zegelring voor een vrouw gaat kopen;

  • Aan welke vinger zal de ring gedragen worden? (Dames zegelringen worden meestal gedragen aan ringvinger of pink.)
  • Wat is haar ringmaat? (Leg een ring die goed past op een liniaal en meet de binnenmaat in mm, of meet de omtrek van de vinger met behulp van een lintje of touwtje)
  • Welk edelmetaal past bij haar huidtint en andere sieraden?
  • Welke kleur en wat voor materiaal wil je gebruiken voor de zegelsteen?
  • Wat voor inscriptie past bij haar? (Bestaand familiewapen, persoonlijk symbool etc)