Met welk schrijfmateriaal kan ik het beste schrijven
mannenModezakelijk

Met welk schrijfmateriaal kan ik het beste schrijven?

2.5Kviews

In de huidige maatschappij moet alles zo snel en efficiënt mogelijk. We richten ons tot de digitalisering van het land als we een document uit moeten tikken of een mail moeten versturen en slechts weinig mensen houden zich nog bezig met het geschreven woord. Zelfs op basisscholen sluipt het er al in. Leraren besteden enorm veel aandacht aan het introduceren van computers, tablets en typewerk, maar daardoor lijkt de noodzaak om te leren schrijven weg te vallen. Heb jij er wel eens bij stilgestaan hoeveel je nog daadwerkelijk met pen op papier schrijft? Waarschijnlijk minder dan je had gehoopt of gedacht. Waar is de tijd gebleven dat je enkel met vulpen schreef? Dat je trots was op iedere geschreven letter? In dit artikel hopen we jouw interesse voor het geschreven woord opnieuw te wekken en leggen we uit met welk schrijfmateriaal je dit het beste kunt doen.

Een ode aan de vulpen

De vulpen lijkt misschien wat ouderwets, maar het zal je verbazen hoeveel mensen tegenwoordig nog van dit schrijfgerei gebruik maken. Dat is ook eigenlijk niet zo gek, want een vulpen is hét ideale hulpmiddel als je je handschrift wilt verbeteren en netter wilt werken. Het is dan ook niet voor niets dat kinderen in groep 4 vroeger standaard een vulpen kregen om mee te schrijven. Deze was nodig om de pengreep beter aan te leren en het handschrift te verbeteren.

Een Parker pen schrijft enkel als je hier precies voldoende druk op uitoefent. Doordat mensen steeds meer gewend zijn aan de doodgewone ballpoint, zien we dat ze niet meer weten hoe ze hun pen op de juiste manier moeten drukken of vasthouden. Een vulpen laat je direct zien of je het goed of juist niet goed doet. Hoe harder je drukt, hoe onleesbaarder de letters zullen worden. Dit in tegenstelling tot de balpen, die altijd op dezelfde manier zal blijven schrijven. Daardoor is een vulpen een handig hulpmiddel om jouw schrijftechniek te verbeteren. Daarnaast schrijft het ook nog eens heel lekker!

Voordelen van het geschreven woord

Maar waarom zou je de voorkeur geven aan een lamy vulpen bij pwakkerman als er nog veel meer andere (snellere) opties zijn om te schrijven? Simpel, het geschreven woord kent namelijk heel veel voordelen.

Zo is uit diverse onderzoeken gebleken dat je stof beter kunt onthouden als je dit met pen op papier zet dan als je het simpelweg typt op een toetsenbord. Alhoewel je wel meer woorden in dezelfde tijd kunt schrijven, kan de stof veel minder goed gereproduceerd worden. Hierdoor heb je dus eigenlijk dubbel werk. Daarnaast moet je door te schrijven ook beter nadenken over wat je wilt overbrengen. Je kunt dit niet zomaar weghalen. Eenmaal geschreven moet het daar ook blijven staan. Met een Waterman pen van Pwakkerman.com schrijf je dan ook veel zorgvuldiger dan als je simpelweg wat op een toetsenbord tokkelt.

Welk schrijfgerei past bij mij?

Ben je overtuigd van de voordelen van het geschreven woord? Dan is het natuurlijk wel belangrijk om over het juiste schrijfgerei te beschikken. Kies bij voorkeur voor een pen die de natuurlijke schrijftechniek en de fijne motoriek stimuleert, zoals een vulpen. Laat je eventueel informeren bij een leverancier in schrijfgerei, zodat je zeker weet dat je de juiste materialen in huis haalt.