De laatste 2 maanden van het motorseizoen
mannenVakantie

De laatste 2 maanden van het motorseizoen, bekijk de gaafste routes

2.4Kviews

Niets geeft een groter gevoel van vrijheid dan met de motor op pad te gaan. Motorrijden is gaaf en daarom hebben we de gaafste routes van Europa voor je op rij gezet. Zo kan je tijdens de laatste twee maanden van het motorseizoen nog even volop genieten van de vrijheid voordat het najaar en daarmee ook het slechte weer haar intreden doet. Met deze *** prachtige routes kan jij de gaafste rit maken van deze zomer.

Route 1: Transfagarasan, Roemenië

Een prachtige route kan je vinden in Roemenië, de route is kort slechts 90 kilometer maar wel een van de gaafste routes in Europa. De Transfagarasan brengt je naar de top op zo een 2.134 meter door middel van vele haarspeldbochten. Op de route geld een adviessnelheid van 40 kilometer per uur maar met de motor kan je natuurlijk wel iets sneller rijden. Deze route brengt je langs plaatsen welke door toeristen nog niet massaal gevonden zijn en geeft je zo een gave indruk van het mooie Roemenië. Omdat de route je de berg opbrengt is een een goede motorhelm een absolute must have, een Motorhelm van Voordeelhelmen is hier zeer geschikt voor. De kwalitatief goede motorhelmen zijn scherp geprijsd passend bij het spotgoedkope Roemenië.

Route 2: Trollenroute, Noorwegen

Trollstigen beter bekend als de Trollenroute in Noorwegen brengt je met elf haarspeldbochten naar boven waar je kan genieten van meerdere prachtige watervallen. De route is 20 kilometer lang echter de weg ernaartoe is al een gave route. Noorwegen zit vol natuur en je zal dan ook zeker je ogen uitkijken. De route staat erom bekend een zware route te zijn, zorg dat je motor in een goede staat verkeerd voordat je de route gaat rijden.

Route 3: De Amalfikust, Italië

De Amalfikust in Italië kan natuurlijk niet ontbreken op onze lijst. De routes hier zijn werkelijk fenomenaal, zuidelijk van Napels rijd je door de dorpjes welke op de UNESCO wereld erfgoedlijst staan. Hier ben je tijdens je zonovergoten rit verzekerd van een mooi uitzicht. Inwoners van de omgeving geven echter weinig tot niets om de verkeersregels, een Motorhelm van Voordeelhelmen is ook hier meer dan op zijn plaats. Geniet van deze gave route maar let wel goed op de mede weggebruikers of in sommige gevallen weg’misbruikers’.

De Amalfikust, Italië

Route 4: De smokkelroute in Andorra

De smokkelroute is een bijzonder route, extra gaaf want je zal op delen hiervan geen wegen tegenkomen. De smokkelroute ontleend zijn naam aan smokkelaars welke vaak off-road rijden. Houd er dus rekening mee dat je hier niet altijd asfalt onder je wielen zult hebben. De 185 kilometer lange route deels zonder wegdek brengt je op prachtige plekken waarbij je soms rivieren moet trotseren. Werkelijk een gave route dus, je kan trouwen lekker uitrusten bij een van de fotogenieke plekken als je een tent meebrengt. Hotels zijn vrij lastig te vinden op deze grotendeels onverharde route maar je tent opzetten maakt de route misschien wel extra gaaf. Beleef het oosten van de Pyreneeën, maar zorg er wel voor dat je motor in een goede staat is en neem gereedschap mee voor een eventueel noodzakelijke kleine reparatie op deze vrij afgelegen route.

Route 4: Arnhem – Berlijn

Deze route welke je vanaf Arnhem in zuid-oostelijke richting op de Duitse snelweg 2 brengt is er een voor de snelheidsduivels. De 617 km lange route over het Duitse asfalt laat je snelheden zien op je kilometer teller waar je in Nederland allen over kan dromen. Er is op grote delen van de snelweg geen snelheidslimiet, houd er wel rekening mee dat op de delen waar er wel een limiet is de politie zeker bij wegwerkzaamheden een waakzaam oog op de weg houd en in zeer snelle auto’s de weg in de gaten houd. Deze weg rijd je in ongeveer 5 uur tijd met een snelheid van 130 kilometer per uur. Met een snelle motor ben je natuurlijk veel sneller, hoewel vol gas over de weg natuurlijk bijzonder gaaf is raden wij deze route (op hoge snelheid) af voor beginnende motorrijders. Hoge snelheden brengen grote gevaren met zich mee, anticipeer goed op het verkeer en denk aan jouw veiligheid en die van de andere weggebruikers op het moment dat je flink het gas opendraait.