50 plus en daten
Internetmannen

50 plus en daten: zo vind je jouw (nieuwe) levenspartner!

1.55Kviews

 Ben je inmiddels 50 plus en (nog steeds) vrijgezel? Dan wordt het hoog tijd om daar verandering in te brengen. Wanneer je echt toe bent aan een nieuwe relatie, kan het als 50 plusser echter best lastig zijn om een date te vinden. In je omgeving is iedereen al gesetteld en ook op straat lijkt het alsof iedereen van jouw leeftijd al bezet is. Betekent dit dat je in een sociaal isolement terecht moet komen en jouw levenspartner niet op deze aarde rond loopt? Welnee! De digitale wereld heeft het ons als 50 plussers een stuk gemakkelijker gemaakt. Online daten is immers voor alle leeftijden. Hoe je dat aanpakt lees je in dit artikel!

Kies een geschikte datingsite

Voordat je je in de datingwereld wilt begeven is het eerst belangrijk om de juiste datingsite te vinden. Wanneer je een bepaalde leeftijd hebt bereikt, zal je merken dat je niet zomaar bij iedere datingsite terecht kunt. Het heeft immers geen zin om als 55-jarige man op een datingsite te zitten waar enkel jongeren van begin twintig aanwezig zijn. Gelukkig zijn er veel dating 50+ sites te vinden.

Het grootste voordeel van een datingsite voor jouw doelgroep is dat je zeker weet dat iedereen even serieus is. Jullie beschikken allemaal over de nodige levenservaring en rugzakjes, waardoor de kans op serieuze gesprekken veel groter is. Bovendien weet je zo zeker dat ze tot dezelfde leeftijdscategorie horen. Wel een prettige gedachte!

Kies een geschikte datingsite

Bespreek je wensen

Als je op een bepaalde leeftijd komt, zal je waarschijnlijk heel wat eisen aan een nieuwe relatie stellen. Wellicht vind je het prettig om enkel een latrelatie aan te gaan en is samenwonen voor jou niet echt nodig of vind je seksueel contact bijvoorbeeld niet meer zo belangrijk. Het is dan wel verstandig om deze wensen direct duidelijk te maken bij een potentiële partner. Doe dit door deze informatie bijvoorbeeld op je profiel te plaatsen of dit tijdens de eerste gesprekken alvast (luchtig) te vermelden. Zo weten beide partijen waar ze aan toe zijn en kunnen er nooit misverstanden ontstaan.

Spreek op korte termijn af

Werkte de 50 plus dating app voor jou heel goed en heb je nu inmiddels leuk contact met één of meer vrouwen? Wacht dan vooral niet te lang met afspreken. Dit is de grootste fout die je kunt maken tijdens het online daten. Wanneer je lang met elkaar blijft bellen, appen en/of mailen is de kans immers groot dat je onrealistische verwachtingen van de ander krijgt. Als je elkaar dan eindelijk ontmoet, kan deze ontmoeting zwaar tegenvallen. Voorkom daarom deze ‘verheerlijking’ in jouw gedachten en blijf realistisch. Wanneer je een klik voelt over het weg, spreek je snel met elkaar af. Zo weet je zeker of deze klik er ook in het echt is.

Lukt het niet om tijdig af te spreken? Probeer dan eens met elkaar te video bellen. Zo kan je elkaar al zien en elkaars reactie peilen. Bovendien weet je zo direct hoe de ander reageert als je met onverwachte vragen komt. Het is fijn om dan het gezicht van jouw potentiële levenspartner te zien!