fashionmannenMode

Dit moet je weten voor je een nieuw overhemd koopt

1.61Kviews

Wanneer je er als man enigszins net uit wilt zien, moet je absoluut beschikken over een aantal overhemden. Maar het kan best moeilijk zijn om een nieuw overhemd te kopen. Zo zijn er veel verschillende soorten overhemden die weer bij bepaalde situaties passen. Ben je benieuwd welk overhemd je in welke situatie nodig hebt? Of kan je wel wat tips gebruiken bij de aankoop van je nieuwe overhemd? Lees dan even verder!

Overhemd voor onder je pak

Heb je een pak en wil je daar een mooi overhemd voor vinden? Dan ben je mogelijk druk op zoek naar het doornemen van webwinkels of heb je mogelijk al eens een bezoek gebracht aan een fysieke winkel. Echter hoeft dit helemaal niet moeilijk te zijn. Het meest voorkomende overhemd voor onder een pak is wit. Wil je dus zeker weten dat je goed zit? Ga dan voor een wit overhemd. Een ander voordeel hiervan is dat het heel goed te combineren is met andere kledingstukken. En dat is als man zijnde natuurlijk erg handig. Mocht je toch meer van andere kleuren houden, dan is dat uiteraard ook mogelijk. Laat je hierin wel goed adviseren, mocht je hier zelf weinig verstand van hebben. Sommige kleuren kun je nu eenmaal niet goed met elkaar combineren. En om zeker te zijn dat je de goede combinaties maakt, kan de hulp van een deskundige wel fijn zijn.

overhemd onder pak

Trends in overhemden

Je zal ze vast wel eens voorbij zien komen. De Italiaanse overhemden. En dat is niet gek, want ze zijn razend populair vandaag de dag. Het zijn hele mooie overhemden. Want zoals je weet zijn Italianen nu eenmaal uitstekend in mode. Daarnaast zijn het vaak overhemden van hoge kwaliteit en is het daarom ook voor veel mannen een goede keuze.

Italiaanse overhemden dan ook een populaire trend te noemen. Maar zo zijn er nog meer trends in de wereld van overhemden. Zo is de cutaway kraag erg populair. Hierbij is de boord iets verder teruggedrongen en loopt het naar de schouder. Deze trendy overhemden draag je voornamelijk in informele situaties.

cutaway kraag

Pasvormen

Bij het vinden van een juist overhemd is de pasvorm natuurlijk erg belangrijk. Dit hangt voornamelijk af van je lichaamsbouw. Maar ook je persoonlijke voorkeur is belangrijk bij de keuze die je maakt. Houd je bijvoorbeeld meer van een wat strakker model? Kies dan voor een skinny fit overhemd. Maar je hebt natuurlijk ook overhemden die je wat losser kunt dragen. Zorg er in ieder geval voor dat het overhemd er netjes uitziet wanneer je het draagt. Draagt dus niet een skinny fit overhemd wanneer de knoopjes er bijna uitschieten. Dit geeft geen mooi gezicht en je zal je er bovendien niet goed in voelen. Hierbij is het aan te raden om advies in te winnen bij een verkoper, mocht je hier zelf geen verstand van hebben.

We hopen je hiermee voldoende tips hebben gegeven zodat je beter van start kunt gaan met het zoeken van een nieuw overhemd. En misschien heb je ook al wel de nodige inspiratie opgedaan. Let er in ieder geval op dat je bij een goed webwinkel je aankopen doet. Zo weet je niet alleen dat je hoogwaardige producten ontvangt. Maar kun je ook om advies vragen, mocht dit nodig zijn.