Last van mollen in je tuin? Zo jaag je ze weg
mannenwonen

Last van mollen in je tuin? Zo jaag je ze weg!

1.93Kviews

Houd je er wel van om in de tuin te werken en heb je graag een mooi gazon? Dan zal je vast ook een hekel hebben aan mollen in je tuin. Als je het wel eens hebt meegemaakt, zal je mogelijk al een aantal tactieken hebben gebruikt om de beestjes weg te jagen. Maar iedere tactiek heeft zo z’n voor- en nadelen. Daarom nemen we de mogelijkheden met je door, zodat je voor jezelf de keuze kan maken. We geven je ook een voorbeeld van een manier hoe je het beter niet kunt doen.

Hoe je mollen beter niet kunt verjagen

Laten we eerst beginnen bij een tactiek die je beter niet kunt gebruiken. En dat is mollen verjagen met carbid. Dit werd vroeger veel gebruikt om mollen te verjagen. Maar vandaag de dag doe je dit liever op andere manieren. En dat is niet zomaar. Het is namelijk verboden om mollen met carbid te verjagen. Zo is mollen carbid haast niet meer verkrijgbaar, waardoor het ook een stuk moeilijk is geworden om in eerste instantie deze tactiek te gebruiken. Wij raden dan ook aan om van deze tactiek vandaan te blijven.

Mollenklem

Gelukkig zijn er nog genoeg tactieken die je wél kunt gebruiken. Hier is de mollenklem een voorbeeld van. Mollenklemmen worden het meest gebruikt om mollen mee te bestrijden. Je weet hiermee zeker dat de mol niet meer terugkomt, want de mol zal gelijk dood zijn wanneer die in de klem komt. Je kunt mollen klemmen van Melkbusshop.nl eenvoudig bestellen en plaatsen in je tuin. Je plaatst ze in de bovenkant van een molshoop en hoeft nu alleen maar te wachten tot het beestje in de klem kruipt. Zo’n mollenklem van Melkbusshop of een andere aanbieder is een zeer effectieve manier om mollen te bestrijden. Zorg er echter wel voor dat je iedereen waarschuwt over de mollenklem. Je wilt immers niet dat iemand erin loopt. En dit geldt hetzelfde voor dieren. Houd je hond of andere dieren er vandaag om vervelende problemen te voorkomen.

mollenklem kopen

Mollenval

Wil je de mol levend houden? Dan kun je voor een mollenval kiezen. Met een mollenval kun je mollen op diervriendelijke manier bestrijden. Het werkt vrij simpel. Zoals de naam al zegt, plaats je de mollenval in de tunnel van de mol. Vervolgens zal de mol erin kruipen en kun je hem op een andere plaats weer vrijlaten. Bij voorkeur ergens waar veel ander mollen zitten. We willen je er nog wel op wijzen dat je op moet passen met het vastpakken van dit beestje. Ze kunnen je namelijk bijten met hun scherpe tandjes en dit kan nare wonden veroorzaken. Voornamelijk door de bacteriën die de beestjes met zich meedragen.

Hopelijk hebben we je inzicht gegeven in de mogelijkheden van het bestrijden van mollen in je achtertuin. Houd er rekening mee dat je alleen tactieken gebruikt die wettelijk zijn toegestaan. Mollen vangen met carbid is dan ook niet aan te raden. Wil je de diertjes geen pijn doen en in leven houden? Kies dan voor een mollenval. Vind je de effectiviteit het belangrijkst? Dan is een mollenklem een goede oplossing.