eerste keer Amsterdam
entertainmentmannen

Het is mijn eerste keer in Amsterdam! Wat moet ik verwachten

969views

Hoewel Nederlands de officiële taal van Nederland is, spreekt bijna iedereen ook Engels en de centrale delen van Amsterdam zijn ingericht voor toeristen met menu’s en bewegwijzering in het Engels of andere belangrijke talen. Doordat de stad jaarlijks door miljoenen toeristen wordt bezocht, kan het ook een beetje een zakkenroller-hotspot zijn, vooral in gebieden nabij grote attracties.

Het eten in Amsterdam onwijs gevarieerd. Van streetfood tot chique restaurants; bijna alles is het waard om over naar huis te schrijven. Zo zijn er veel vegetarische restaurants en veel volledig veganistische cafés die gezondere opties serveren als je tijdens het rondstruinen te veel stroopwafels hebt gehad. De meeste trendy cafés en ontbijtplekken hebben haver-, soja-, of amandelmelk beschikbaar (Ja, zelfs in de amsterdamse coffeeshops), dus zuivelvrije drankjes zijn ook gemakkelijk te vinden.

Klaar om rond te dwalen door deze Europese schoonheid? Hier zijn enkele ideeën over wat u kunt doen:

Rondvaart door de grachten:

De ervaring is vergelijkbaar met het nemen van een traditionele sightseeingbus, maar het perspectief is heel anders dan vanaf de straat. De cruises kunnen veel gemakkelijker afstanden afleggen, dus u kunt een tocht van een uur maken en bijna alle hoogtepunten rond de centrale grachtengordel zien. 

 

Er vertrekken verschillende cruises vanaf het centraal station. Het is een goede manier om je te oriënteren in de stad en zo te beslissen of je later tijdens je reis meer van deze bezienswaardigheden wilt ontdekken.

Rondvaart door de grachten

Bezoek een markt:

Amsterdam heeft veel verschillende markten; ze drijven op de grachten, vullen centrale pleinen en slingeren straten in de stad, met alles van tulpen tot verse producten. 

Verken het Rijksmuseum:

Het Rijksmuseum is de plek om werken van Nederlandse meesters te vinden, van Van Gogh tot Rembrandt, maar het geeft bezoekers ook inzicht in de periode van het ontstaan van het Nederlandse rijk. Van tekeningen tot meubels, sculpturen, wapens, schilderijen, sieraden, munten en wandtapijten; het is een kunst- en geschiedenisles in één.  

Shop in de 9 straatjes

De ‘negen straatjes’ is de naam die wordt gegeven aan de straten die drie grote grachten doorkruisen aan de zuidwestelijke rand van de Amsterdamse grachtengordel, die tegelijkertijd pittoresk zijn en de thuisbasis zijn van veel kleine winkeltjes die designer, vintage of handgemaakte items verkopen.

Van kleding tot ambachtelijke hagelslag, het is een schattig gebied om rond te lopen en wat niet-toeristische souvenirs op te halen voor je dierbaren. 

Bron: https://hunters-coffeeshop.com/