stoere assieraden voor mannen - asarmband
mannenMode

Stoere assieraden voor mannen

4.21Kviews

Het dragen van assieraden is een van de meest intieme vormen van asbestemming en is de laatste jaren flink toe aan het nemen in Nederland. De mogelijkheden op het gebied van assieraden zijn enorm divers, maar toch wordt er – vooral door mannen – al snel gedacht aan een ashanger in de vorm van een duif, vlinder, ster, traan, buddha, engel, zon en natuurlijk het (Valentijns)hart. Bij speciale ‘dieren assieraden’ wordt vaak direct de link gelegd met ashangers in de vorm van een hond, kat, of de welbekende ‘pootafdruk’. Bij veel mannen heeft een assieraad dan ook een beetje een ‘truttig’ imago, maar er is echt meer mogelijk!

Assieraden voor de man: Ashangers, ringen & armbanden.

Ashangers

Op het gebied van ‘type’ is de ashanger (nog altijd) het meest populaire assieraad. Ook voor mannen zijn er natuurlijk enorm veel mogelijkheden op het gebied van ashangers. Vaak wordt hierbij gekozen voor een ‘eenvoudig model’ ashanger, zoals een simpele asbus (kokertje), veelal met rechte vormen en relatief klein van formaat. Het valt op dat het gebruik van symboliek op het gebied van assieraden vormgeving bij mannen een stuk minder populair is, mannen houden het liever rustig en eenvoudig, zonder te veel ‘opsmuk’. De ashanger met een ‘symbolische vormgeving’ die nog wel eens gekozen worden door mannen is de kruis ashanger, maar dan met name de modellen die niet direct opvallen als zijnde een ashanger.

Asarmbanden

Armbanden voor de man is al sinds jaren bezig aan een opmars, waarbij met name armbanden van leer – eventueel in combinatie met metaal zoals RVS en zilver – erg populair zijn. Deze trend heeft zich ook vertaald in een aanbod asarmbanden voor de man. Stoere leren armbanden met subtiele metalen elementen die een askamer bevatten (die niet direct opvalt). Ook bij UitvaartUniq.nl wordt een mooie collectie heren asarmbanden aangeboden, waaronder de varianten Jack, Michael en Dylan, alle 3 stoere leren armbanden met RVS accenten. Wil je ze even rustig bekijken, ga hier naar alle assieraden van UitvaartUniq >>.

Asringen

Ook de asring is een subtiele vorm van asbestemming die steeds vaker toegepast wordt door mannen. Naast de welbekende traditionele ‘zegelring’ met een subtiele askamer wordt ook steeds vaker gekozen voor een ‘vingerafdruk ring’. Dit geldt officieel niet als vorm van asbestemming, maar valt natuurlijk wel onder de noemer ‘herinneringssieraad’. Ditzelfde geldt uiteraard ook voor ashangers en asarmbanden, waarbij i.p.v. een askamer met een beetje as (of zand van het graf), steeds vaker gekozen wordt voor een vingerafdruk accent binnen het sieraad. Wat uw wensen ook zijn, neem gerust een kijkje op onze website! Naast een ruime collectie assieraden vindt u ook urnen bij UitvaartUniq.

stoere assieraden voor mannen - asring