Waarom jij orale seks veilig moet doen!
Gezondheidmannenvrouwen

Waarom jij orale seks veilig moet doen!

2.72Kviews

We kennen allemaal wel de risico’s van onbeschermde seks. Het krijgen van een soa of een ongewenste zwangerschap zijn risico’s die je kunt voorkomen door bescherming te gebruiken. Alhoewel mannen vaak pronken over hoe goed ze zijn in bed, zien we dat er nog te weinig over bescherming wordt nagedacht. Inmiddels zijn we anno 2019 bijna allemaal wel op de hoogte van de gevolgen van onbeschermde seks en nemen we hier ook steeds vaker maatregelen tegen. Maar ken je ook de gevaren van orale seks?

Als jij met jouw atletische tong vrouwen tot hun hoogtepunt probeert te brengen, zal je er waarschijnlijk niet bij stilstaan dat dit net zo gevaarlijk als penetreren kan zijn. Met orale seks zonder bescherming loop je immers even veel risico op een soa. Om jouw tong tegen bacteriën te beschermen is het belangrijk dat je van een zogenaamd beflapje gebruik maakt. Maar hoe gevaarlijk is het nou écht om dit liefdeslapje te vergeten? Dat lees je in dit artikel.

Wat is een beflapje?

De onwetendheid van mannen over de gevaren van orale seks blijkt al snel als we vragen wat een beflapje precies is. De meeste mannen vinden het een komische term, maar kunnen het lapje niet precies omschrijven.

Als je een beflapje koopt, zal je merken dat de verpakking veel van een condoom weg heeft. Wanneer je het kleine pakketje opent, verschijnt er een opgevouwen latex lapje. Deze is iets groter dan een opengeknipte condoom. Mocht je dus (nog) niet over een beflapje beschikken en je besluit in the heat of the moment jouw tongtechniek bij te spijkeren, kan je er nog altijd voor kiezen om een condoom open te knippen en deze te gebruiken. Dit heeft echter niet de voorkeur.

Het lapje is verkrijgbaar in, vergelijkbaar met een condoom, verschillende smaken en wordt over de vagina heen gelegd. Het lapje is zeer dun, waardoor je met gemak de clitoris kunt stimuleren zonder hier direct mee in aanraking te komen. Ondanks de voordelen van een beflapje wordt deze eigenlijk nog te weinig verkocht. Het is al moeilijk genoeg om mensen aan een condoom te helpen. Een beflapje is dan ook vaak net een stap te ver. Bovendien zijn mensen niet bekend met de gevaren van orale seks.

beflapje

De gevaren van orale seks

Maar wat is nu eigenlijk het ergste wat er kan gebeuren als je onbeschermd orale seks hebt? Simpel: je loopt een seksueel overdraagbare aandoening op. Hierbij is het dus niet nodig om te penetreren. Enkel contact met speeksel en het geslachtsdeel is voldoende om bepaalde ziektes over te dragen. Vooral herpes en gonorroe komen vaak voor bij orale seks. Deze ziektes zijn tamelijk besmettelijk en kunnen eenvoudig overgedragen worden.

Herpes kan niet alleen overgedragen worden tijdens het beffen, maar ook tijdens het uitwisselen van speeksel met iemand met een koortslip. In je mond zitten allerlei lichaamsvreemde bacteriën die gevaarlijk kunnen zijn.

Soa’s door orale seks kunnen aan blaasjes in de mond te herkennen zijn. Daarnaast komt ook keelpijn voor, maar dit hoeft zeker niet zo te zijn. Sommige mensen ervaren zelfs helemaal geen klachten, maar kunnen dus wel anderen besmetten. Pijpen en beffen zijn doorgaans minder gevaarlijk dan seks, maar de kans bestaat zeker. Daarom adviseren wij om voor de zekerheid altijd van een beflapje gebruik te maken. Better safe than sorry!