BBQ organiseren
mannen

BBQ organiseren: 7 handige tips!

1.71Kviews

De zon schijnt, de temperatuur stijgt en de geur van de barbecues is te ruiken. U denkt het al, u belt uw vrienden op en rent naar de supermarkt (lidl folder volgende week) en checkt de action weekactie ! Maar… Wilt u ook dat uw barbecue goed en succesvol verloopt dan zijn hier wat mooie puntjes die u daarmee goed zouden kunnen helpen!

De Tips!

Barbecue dit is toch wel een van de hoogtepunten van de zomer, uiteraard is het belangrijk om met deze punten rekening te houden.

  • Hygiëne, indien u rauw vlees heeft gekocht moet u hier zorgvuldig mee omgaan. Was uw handen voor u begint met het behandelen van het vlees en sluit de bereiding af door uw handen weer zorgvuldig te wassen.
  • Het vlees, Indien u het moeilijk vind om rauw vlees te behandelen is er de keus om voorgegaarde producten te kopen. Hierdoor is het gevaar van rauw vlees verdwenen en kunt u gerust bakken, uiteraard uw handen wassen of u nou rauw of gegaard vlees heeft.
  • Bewaren, zorg dat u uw vlees gekoeld bewaard zodat u bacteriën niet de kans geeft om zich te ontwikkelen. 
  • Voorbereiding, zorg dat u genoeg bordjes/tangen klaar legt, mocht u namelijk rauw vlees hebben moet u dit ten alle tijden scheiden van het voorgegaarde/gare vlees.
  • Kwaliteitsbewaking, Om de kwaliteit van uw vlees te behouden moet u zorgvuldig om gaan met uw vlees. laat het niet te lang uit de koelkast, mocht het uit de koelkast gehaald worden zorg dan dat het rechtstreeks naar de barbecue gaat.
  • Resultaat, Voor het beste resultaat zorg dat de meeste vlammen weg zijn en dat de kolen goed gloeien. Draai uw vlees regelmatig om zodat de buitenkant van het vlees niet verbrand.

barbecue tips

Heeft u al deze tips gewaarborgd dan zal de barbecue met succes verlopen en zult u geen onnodige stress ervaren omdat u de voorbereidingen zorgvuldig heeft gedaan.