klusjes uitstellen huis
wonen

Deze klusjes in en om het huis heb jij veel te lang uitgesteld!

3.24Kviews

Geniet je binnenkort van een vrij weekend of korte week vakantie? Dan is het hoog tijd om de klusjes die je veel te lang hebt uitgesteld aan te pakken. Iedereen kent wel een ellenlange ‘to-do-list’ met klusjes die je ooit eens moet doen als je tijd hebt. Wanneer de mogelijkheid zich echter voordoet, krabbelen we snel terug. Klinkt dit je bekend in de oren? Dan is het hoog tijd om deze slechte gewoonte te doorbreken. Door de klusjes van je lijst te schrappen, geniet je niet alleen van meer rust in je hoofd, maar hoef je ook de klaagzang van je partner niet meer aan te horen. Een win-win situatie dus! Wij zetten de meest uitgestelde klusjes in en om het huis op een rijtje.

De tuintegels schoonmaken

Nu de lente weer bijna begint, krijgen de meeste mensen direct de zomerkriebels. Wellicht heeft je vriendin al weken gezegd dat jullie nu echt de tuin eens moeten aanpakken, maar komt het er steeds maar niet van. Zonde eigenlijk, want zodra de eerste lentedag aanbreekt wil je natuurlijk wel in eigen tuin kunnen genieten. Gelukkig kan je met hogedrukreinigers en ander gereedschap heel veel doen voor de uitstraling van de tuin. Spuit de tegels af en ze zien er direct weer als nieuw uit. Dat is hard nodig, zeker nadat je een heel seizoen niks aan de tuin hebt gedaan. Het is misschien niet het leukste klusje, maar je krijgt wel eer van je werk als je het resultaat ziet.hogedrukreiniger tegels schoonmaken

Dat ene schilderijtje ophangen

Hoeveel mensen hebben wel geen schilderijtje op de grond staan, die eigenlijk nog steeds opgehangen moet worden? Het aantal zal je waarschijnlijk verrassen. Of ben jij ook iemand die nog steeds met het rood op de kaken snel het schilderijtje in de kast duwt?

Hoe het ook zit, het ophangen van een kunstwerk voor aan de muur hoeft helemaal niet zoveel tijd te kosten. Toch blijven we het uitstellen. Wanneer je thuiskomt na een lange dag werken, heb je geen zin om nog even iets te doen in huis. Zo ook in het weekend. Toch zit het je niet lekker en daar moet nu verandering in komen. In 10 minuten is het gepiept en je geniet ook nog eens van een mooi pronkstuk aan de muur. Wat wil je nog meer?

schilderijtje ophangen

Grote schoonmaak

‘We doen het huis wel even vluchtig hoor. Het was een onwijs drukke week en ik ben nu echt toe aan weekend.’ Komt dit je bekend voor? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Mannen hebben een steeds drukkere agenda tegenwoordig. Naast een veeleisende carrière is het noodzakelijk om tijd voor gezin en vrienden vrij te maken. Je wilt veel liever lekker eten en leuke dingen doen dan klussen in het huis. Ook nog het huis schoonmaken schiet er dan al snel bij in. Het gevolg is dat jullie even vluchtig een doek door het huis halen en verder gaan met de dag.

Probeer hier eens verandering in te brengen en plan minimaal 2 keer in het jaar een grote schoonmaak. Wanneer je dit zorgvuldig aanpakt, ben je binnen een dag klaar en hoeft de kleine schoonmaak vervolgens niet zoveel tijd meer te kosten. Fijn voor jou en fijn voor de omgeving!