klassieke motorfiets
car techmannentechnology

3 redenen waarom investeren in een klassieke motorfiets de moeite waard is

3.68Kviews

We zien steeds meer klassieke motorfietsen op de Nederlandse wegen. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het aantal oldtimers is de afgelopen jaren bijna met een kwart toegenomen. Idolaten van deze prachtige voertuigen kunnen hun hart dan ook gerust ophalen. Want wat blijkt? Investeren in een klassieke motorfiets is zeker de moeite waard. Of je nu kiest voor een klassieke bmw k 100, één van de eerste bmw motoren met de cilinders in lijn, of een andere ‘golden oldie’, investeren loont!

Vaak vergist men zich in de term oldtimer motorfiets. Je mag immers niet iedere oude motor zo noemen. Waar men bij een auto van 25 jaar of ouder al van een oldtimer spreekt, is dit bij een motorfiets pas na een leeftijd van 30 jaar. Beschik jij over een oldtimer motorfiets? Dan beschik je over een geweldige en bijzondere machine die waarschijnlijk alle aandacht trekt als je de weg op gaat. Twijfel je nog over de aankoop of wil je weten of de investering écht de moeite waard is? In dit artikel vind je 3 redenen waarom investeren in een klassieke motorfiets altijd een verstandige keuze is.

1.         Motorrijtuigenbelasting betalen? Niet meer nodig!

Iedere motorbezitter zal opmerken dat je er met het onderhoud en de aanschaf van een motorfiets nog lang niet bent. Van de relatief kleine onkosten zoals het installeren van een nieuwe daytona koplamp tot het vernieuwen van een motorblok en het betalen van dure verzekeringen, een voertuig kost altijd veel geld.

Gelukkig kan je met de aanschaf van een klassieke motorfiets veel geld besparen als het gaat om verzekeringen. Als je van een oldtimer motorfiets gebruik maakt, profiteer je van verschillende voordelen. Zo is het niet meer nodig om motorrijtuigenbelasting te betalen. Dit komt voornamelijk doordat oldtimers meestal als tweede voertuig gebruikt worden en niet dagelijks op de weg verschijnen. Ook de premie van je verzekering is vaak een stuk lager voor een oldtimer motorfiets. Dit komt doordat een ongeluk met een oldtimer nauwelijks voorkomt en er relatief weinig gereden wordt met deze klassiekers. Zo hou je genoeg geld over om jouw motorfiets regelmatig op te knappen en in optimale conditie te houden.Motorrijtuigenbelasting

2.         Een hobby voor het leven

Investeren in een oldtimer motorfiets lijkt misschien wel alleen maar voordelen te kennen, maar bedenk ook dat het onderhouden van deze motoren vaak tijdrovender is dan het onderhouden van een jonge motor. Onderdelen zijn immers zeer schaars en als de motor iets gaat mankeren, kan je vaak al snel diep in de buidel tasten. Dat neemt niet weg dat dit voor veel mannen een geweldige hobby is. Ze kunnen urenlang zoeken naar de mooiste onderdelen. Of ze nu kiezen voor een daytona teller of voor nog grover geschut gaan, een oldtimer motorfiets is een goede investering voor iedereen die warm loopt voor deze prachtige machines!

oldtimer motorfiets

3.         Waarde van oldtimer motorfiets blijft hoog

“Zodra je de garage uit rijdt, is je motorfiets al in waarde gezakt”, dat is een uitspraak die je als motorliefhebber vast vaak te horen hebt gekregen. Maar wat blijkt? De waarde van een oldtimer motorfiets blijft, mits goed onderhouden, enorm hoog. Wanneer je deze zelf opgeknapt hebt, is de kans zelfs groot dat je enorm veel winst kunt maken. Natuurlijk betekent dit niet dat je je geliefde motor direct te koop moet zetten, maar het kan nooit kwaad om deze eens vrijblijvend te laten taxeren.

Kortom: genoeg redenen om voor een klassieke motorfiets te kiezen. Dus zet die biltwell helm maar alvast op en bereid je voor op het eerste ritje op jouw klassieke motor. Daar zal je zeker geen spijt van krijgen!