Welke soorten sportschoenen zijn er?
healthmannensport

Welke soorten sportschoenen zijn er?

1.99Kviews

Begon jij 2019 vol goede moed en kon je niet wachten om op dit moment je geweldige zomerlijf op het strand te showen? Maar moet je nu helaas bekennen dat je lichaam nog steeds de laatste overtollige kerstkilo’s kwijt moet raken? Dan is het hoog tijd om hier iets aan te veranderen. Het is immers nooit te laat om in beweging te komen en een gezond voedingspatroon aan te nemen. Voor extra motivatie mag je jezelf best verwennen met een nieuw paar sportschoenen. Maar welke soorten sportschoenen zijn er eigenlijk en welke draag je bij welke sport? Dat lees je in dit artikel!

Hardlopen

Ben jij van plan om de komende tijd flink de pas erin te zetten? Dan begint jouw sportavontuur met een zoektocht naar geschikt schoeisel. Tijdens het hardlopen worden je spieren en gewrichten enorm belast. Als je gewoon je standaard sneakers aantrekt, zal je al snel blessures kunnen oplopen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om kwalitatieve hardloopschoenen aan te schaffen. Als je online nike hardloopschoenen bestelt, adviseren wij om altijd twee verschillende maten te bestellen. Ondanks het handige matentabel, kan de schoen immers anders vallen dan je had verwacht. Zo hoef je niet telkens bestellingen te doen, maar retourneer je gewoon de maten die niet lekker zitten.  nike hardloopschoenen

Fitnessen in de sportschool

Trainen voor die sixpack of stevige armen? Dan ben jij de komende tijd vast vaak te vinden in de sportschool. Dan is het echter wel fijn om over de juiste schoenen te beschikken. Bekijk voordat je nieuwe schoenen gaat kopen altijd de regels van de sportschool. Sommige sportscholen hanteren speciale eisen met betrekking tot de schoenen die daar gedragen mogen worden. Over het algemeen worden fitnessschoenen altijd wel toegestaan. Omdat fitness heel veelzijdig is, moet de schoen aan meerdere voorwaarden voldoen. Zo is het belangrijk dat ze goed ventileren en stevig zijn. Daarnaast is het ook belangrijk dat je goed kunt rennen en springen.

Tennisschoenen

Wil je een oude hobby weer oppakken? Of heb je altijd al willen tennissen en heb je de knoop nu eindelijk doorgehakt? Dan zijn tennisschoenen natuurlijk een belangrijk onderdeel van je tennisoutfit. Maar waar moeten goede tennisschoenen heren aan voldoen?

  • De schoenen moeten voldoende grip kunnen uitoefenen. Zo glij je niet uit als je een sprintje naar de bal maakt.
  • Tijdens het tennissen is rennen en springen bijna onvermijdelijk. Hierdoor is het wel belangrijk dat de schokken zoveel mogelijk worden opgevangen. Zo kan je blessures voorkomen. Daarom moeten tennisschoenen altijd over voldoende schokdemping
  • Als je geschikte tennisschoenen wilt vinden is vooral het draagcomfort van essentieel belang. Hoe zitten de schoenen? Zijn ze niet te ruim? Knellen ze? Met de juiste schoenen kan je veel comfortabeler sporten en voorkom je vervelende blessures. Neem daarom altijd je tijd in de zoektocht naar de juiste schoenen.
  • En last but not least moet de schoen ook nog eens over voldoende flexibiliteit beschikken. Hierdoor kan je voet beter afrollen tijdens het rennen en bewegen.

Vraag tevens na op welke ondergrond je speelt. Voor iedere ondergrond is er wel een geschikte schoen te vinden!tennisschoenen heren