tips eerste keer kamperen
mannenVakantie

3 tips als je voor de eerste keer gaat kamperen

2.18Kviews

Het vakantieseizoen gaat weer bijna van start en dat betekent dat veel mensen druk bezig zijn met het vinden van de beste en goedkoopste vakantie. Wil jij dit jaar eens wat anders? Ben je op zoek naar uitdaging en dat echte mannengevoel in de ‘wildernis?’ Dan is kamperen wellicht iets voor jou. Misschien kijk je nu met opgetrokken wenkbrauwen naar je scherm. Kamperen? Dat is toch niets voor jou? Weet je het zeker? Steeds vaker besluiten mensen voor de eerste keer te kamperen en achteraf willen ze niets anders meer. Kamperen is leuk! Wil jij deze sprong in het diepe wagen? Heb je de Aart Kok vouwwagens al onder de loep genomen en kan je niet wachten om dit avontuur aan te gaan? Dan geven wij jou alvast de 3 belangrijkste tips voor als je de eerste keer gaat kamperen!

vouwwagen kariba

1.         Vraag advies aan ervaringsdeskundigen

Heb je nog nooit gekampeerd? Dan weet je waarschijnlijk totaal niet wat je te wachten staat. Welke spullen moet je meenemen? Welke essentials mogen niet ontbreken? Waar kan ik het beste in kamperen? Een vouwwagen of een simpele tent? Op al deze vragen kan je waarschijnlijk moeilijk antwoorden vinden. Online vind je immers enorm veel tegenstrijdige verhalen. De één vindt dit een prettige manier en de ander heeft weer een hele tegengestelde mening.

Vraag daarom liever advies aan ervaringsdeskundigen in jouw omgeving. Mensen die je goed kent en die al heel vaak gekampeerd hebben. Natuurlijk heeft iedereen een andere mening en geven ze je allemaal een ander inzicht, maar je kunt wel waardevolle informatie uit deze gesprekken halen. Ook voor de eerste keer kamperen geldt immers: een goede voorbereiding is het halve werk.

2.         Ga nooit op de bonnefooi naar een campingplaats

Bij de meeste campings kun je wel degelijk zomaar gaan staan. Als je echter voor een langere periode wilt blijven (meer dan 4 nachten) is het verstandig om een plekje te reserveren. Zeker als je in het hoogseizoen gaat is dit verstandig. Ga daarom nooit op de bonnefooi naar een campingplaats, maar plan je bezoekje zorgvuldig. Zo voorkom je teleurstelling en ben je verzekerd van een plekje op de camping.

reserveer campingplaats

3.         Leg voldoende eten in de auto

Natuurlijk hoef je niet je hele inboedel mee te verhuizen, maar het kan wel verstandig zijn om enkele voedingswaren mee te nemen. De autoreis kan namelijk best lang duren. Je zult best wel wat lusten, nadat je de tenttrailer van Aart Kok hebt opgezet. Dan is het niet prettig als je eerst nog naar een supermarkt moet. Zorg er daarom voor dat je in ieder geval voor de eerste dag voldoende eten en drinken in de auto hebt liggen. Zo kom je niet alleen de autoreis goed door, maar hoef je na een vermoeiende reis ook niet eerst naar de supermarkt te sprinten om een maaltje op tafel te kunnen zetten. Wel zo fijn!