Hoe belangrijk zijn goede schoenen voor je voeten?
fashionmannenMode

Hoe belangrijk zijn goede schoenen voor je voeten?

1.89Kviews

Je voeten zijn je beste vrienden gedurende de dag. Ze dragen je volle gewicht en zorgen ervoor dat je van A naar B kunt bewegen. Misschien sta je er niet altijd bij stil, maar je voeten zijn bijna altijd in de weer. Daarom kunnen ze best wel wat ondersteuning gebruiken. Nog steeds zien we maar al te vaak dat mannen voor de makkelijke en goedkope optie kiezen. Even naar een budgetwinkel en een stel gympen voor een tientje kopen. Dan doe je er misschien minder lang mee, maar kan je toch weer een seizoen vooruit. Voor je portemonnee misschien een logische beredenering, maar voor je voeten wordt dit als ware mishandeling gezien. Verkeerd schoeisel kan veel problemen veroorzaken. Denk maar eens aan eelt, een afwijkende voet of blaren. Het is daarom belangrijk dat je van jongs af aan voor kwalitatieve schoenen kiest. Kies liever voor goede Floris van Bommel schoenen dan dat je de gezondheid van je voeten in gevaar brengt.

floris van bommel schoenen

Goedkoop is meestal duurkoop

Veel mannen laten zich leiden door hun budget. Als ze even wat minder te besteden hebben, kopen ze logischerwijs goedkopere schoenen. Ons advies is om dit juist niet te doen. Goedkoop is in de meeste gevallen immers duurkoop. Natuurlijk zijn kwalitatieve schoenen een stuk duurder, maar daar doe je ook veel langer mee. Vaak kan je daar enkele jaren mee vooruit. Goedkope schoenen daarentegen zullen na enkele maanden al gaan lubberen, niet meer lekker zitten of compleet versleten zijn. Je kan dan ook beter één keer een duur paar schoenen kopen en daar jarenlang van genieten dan dat je ieder jaar meerdere keren goedkope schoenen aanschaft. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de schade die goedkope schoenen aan je voeten kunnen aanrichten.

Goedkoop is meestal duurkoop schoenen

Goede schoenen kopen

Goede schoenen zijn ontzettend belangrijk om je voeten in optimale conditie te houden. Maar het kopen van goede schoenen is makkelijker gezegd dan gedaan. Waar moet je op letten? Hoe weet je zeker of een schoen van goede kwaliteit is? Wij zetten een aantal tips voor jou op een rijtje:

  • Kies voor bekende merken. Hiervan kan je verwachten dat de kwaliteit hoog is en dat je goed advies krijgt als je schoenen koopt.
  • Neem altijd de tijd om nieuwe schoenen te kopen. Of je nu online van Bommel schoenen koopt of in de winkel, passen kan natuurlijk altijd. Trek daar dus genoeg tijd voor uit en bekijk goed of de schoenen lekker zitten.
  • Laat altijd je voeten opmeten voordat je schoenen gaat kopen. Dit kan je natuurlijk ook thuis doen. Je voeten veranderen je hele leven lang. Je kunt er dus niet vanuit gaan dat je altijd dezelfde maat zal houden.
  • Zitten de schoenen bij het passen al niet comfortabel? Koop ze dan niet! Geloof niet in het bakerpraatje dat de schoenen, als je ze vaker draagt, vanzelf beter gaan zitten. Als ze nu al niet lekker zitten, is de kans klein dat dit in de toekomst veranderd.