3 tips onvergetelijke fietsvakantie in Nederland
mannenVakantie

3 tips voor een onvergetelijke fietsvakantie in Nederland

1.28Kviews

Vakantie vieren op de fiets: de een kan ieder jaar niet wachten en de ander kijkt je ongelovig aan wanneer je dit vertelt. Een fietsvakantie is zeker niet voor iedereen weggelegd. Toch zweren veel mensen er bij. Zeker nu tijdens de huidige coronacrisis zien we dat mensen hun vakantieplannen massaal omgooien en veelvuldig met de fiets op vakantie gaan. Lekker in de frisse buitenlucht Nederland opnieuw ontdekken. In de veiligheid van de vrije natuur. Begint het bij jou ook al te kriebelen? Of moet je nog een beetje overtuigd worden? In dit artikel hebben wij 3 tips verzamelt om jouw fietsvakantie onvergetelijk te maken. We durven te wedden dat we hiermee zelfs de grootste tegenstander van de fietsvakantie over de streep kunnen trekken. Lees snel mee!

1.    Een goede voorbereiding is het halve werk

Fietsvakanties zijn er in alle soorten en maten. Er zijn mensen die meer van luxe houden en dus van hotel naar hotel fietsen, maar ook genoeg mensen die lichtgewicht tenten meenemen en simpelweg ergens een plekje in de vrije natuur opzoeken om tot rust te komen. Wat jouw voorkeur ook heeft, hierbij geldt altijd: een goede voorbereiding is het halve werk.

Zoek daarom van tevoren zorgvuldig uit waar je gaat slapen tijdens de vakantie en hoe je dit voor je ziet. Haal tevens genoeg spullen in huis om dit mogelijk te maken. Bedenk goed dat je op de fiets natuurlijk niet enorm veel mee kan nemen en je ook moet denken aan het gewicht wat je mee zal dragen. Een lichtgewicht tent is voor de kampeerders onder ons dan ook een uitstekende oplossing. Zo beschik je altijd over een fijne slaapplek, zonder dat je enorm veel gewicht hoeft mee te zeulen op de fiets. Win-win!

3 tips voor een onvergetelijke fietsvakantie in Nederland

2.    Kies voor een reis die bij je past

Dit lijkt misschien een overbodige tip, maar het zal je verbazen hoeveel mensen er tijdens de fietsvakantie nog achter komen dat een bepaalde reis helemaal niets voor hen is. Bedenk daarom goed wat jouw voorkeur heeft. Wil je lange afstanden fietsen en iedere dag harder werken aan jouw uithoudingsvermogen en conditie? Dan doe je er goed aan om mooie natuurplekjes in Nederland op te zoeken. Wil je echter enkel naar een bepaalde accommodatie in Nederland fietsen en vanaf daar je plek niet meer verlaten? Dan zal je meer tijd moeten investeren in het zoeken van de juiste vakantieplaats.

Bedenk tevens of jij tegen alle mogelijke situaties bestand bent. Kan je goed slapen wanneer je tussen de insecten ligt? Vind je het niet erg om ’s nachts bibberend in een tentje te liggen? Of ben jij juist iemand die dan liever van het comfort in een bed & breakfast geniet. Kies voor een reis die bij jouw persoonlijkheid past. Zo bespaar je jezelf een hoop teleurstellingen en valt je vakantie nooit (letterlijk) in het water.

3.    Kies voor een kwalitatieve fiets

Wanneer je op een fietsvakantie gaat is het natuurlijk belangrijk dat je vervoersmiddel van optimale kwaliteit is. Hoogstwaarschijnlijk zal je oude tweewieler waarmee je slechts korte afstanden aflegt dan ook niet toereikend genoeg zijn. Laat je daarom goed informeren in een fietsenwinkel en investeer indien nodig in een nieuwe fiets. Zeker wanneer je in de toekomst meer fietsvakanties op de planning hebt staan is dit een investering die loont. Beschik je over te weinig financiële middelen om een geheel nieuwe fiets te kopen? Bekijk dan eens het tweedehands aanbod. Vaak worden er tweedehands ook zeer kwalitatieve en zo goed als nieuwe fietsen aangeboden. Het loont zeker om dit aanbod eens te bekijken.