Auto importeren uit het buitenland
mannenzakelijk

Auto importeren uit het buitenland, dit zijn de voordelen!

1.27Kviews

We zien het steeds vaker: mensen die hun nieuwe auto importeren uit het buitenland. Hoewel de populariteit voor auto import blijft stijgen, zijn nog maar weinig bekend met de voordelen hiervan. Want waarom zou je hiervoor kiezen als we in ons eigen land ook een groot aanbod hebben? En hoe zit het eigenlijk met de bpm-regelgeving? Een bpm berekenen auto uit Duitsland laat al gauw zien dat je toch wel op de nodige extra kosten moet rekenen. Is dit alles het wel waard?

In dit artikel geven we alle informatie die je nodig hebt om een keuze te maken en lichten we de voordelen van de auto import uit het buitenland toe.

Besparen op de bpm

Steeds meer mensen kiezen voor het importeren van auto’s uit het buitenland om zo geld te besparen. In de meeste gevallen ben je goedkoper uit wanneer je daar een auto koopt. Toch laat de overheid dit natuurlijk niet klakkeloos toe. Anders loopt men in Nederland het risico dat onze eigen productie in gevaar komt. Daarom is de bpm-regelgeving ingevoerd. Hierdoor wordt het kopen vanuit het buitenland een stuk duurder. Dit betekent echter lang niet altijd dat je hierdoor niet alsnog kunt besparen op de kosten voor een nieuwe auto. Vooral het financiële voordeel op jonge occasions kan ontzettend groot zijn.

Daarom is het belangrijk om voordat je voor auto import uit het buitenland kiest, eerst een bpm calculator gebruikt. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kun je zelf eenvoudig berekenen hoeveel de auto uiteindelijk zal gaan kosten. Vervolgens kun je natuurlijk ook de vergelijking maken met de kosten wanneer je deze auto of een soortgelijk model in ons land zou kopen.

Besparen op de bpm

Enorm veel aanbod

Wie dacht dat er al veel aanbod in Nederland te vinden was, moet echt eens in Duitsland gaan kijken. Wat je hier ziet is gewoon overweldigend. De Duitse automarkt is maar liefst zes keer zo groot als die van ons land. Hier vind je dan ook auto’s die je in ons land bijna niet ziet rijden. Dat is dan ook de voornaamste reden voor veel autoliefhebbers om voor een geïmporteerde auto te kiezen. Want zeg nou eerlijk, in Nederland rijdt toch zo’n beetje iedereen in dezelfde auto’s. Echt een bijzondere auto kom je vrijwel niet tegen. Als echte trendsetter kan je dan ook beter je geluk uit het buitenland halen.

Geen Nederlandse BTW betalen

In de meeste gevallen hoef je bij het importeren van een auto binnen Europageen Nederlandse BTW meer te betalen. En dat levert een aardig prijsvoordeeltje op. Natuurlijk betekent dit wel dat je BTW in de land van herkomst moet betalen, maar dit ligt in veel gevallen veel lager dan wij gewend zijn. Dit geldt overigens enkel voor gebruikte auto’s. Wanneer je een auto jonger dan 6 maanden koopt of een geheel nieuw model aanschaft zal je alsnog Nederlandse BTW moeten betalen. Laat je daarom goed informeren bij de aankoop, zodat je niet voor onnodige verrassingen komt te staan.

Koop je een auto buiten Europa? Dan betaal je altijd zowel BTW als invoerrechten over je aankoop.