beleggen Bitcoins 3 stappen
Internettechnology

Beleggen in Bitcoins in 3 eenvoudige stappen

1.49Kviews

Door op het juiste moment in de Bitcoin te investeren, kun je veel geld verdienen. Koop je Bitcoins als de digitale munt een vrij lage waarde heeft, dan hoef je hier niet veel geld voor te betalen. Verkoop je jouw munten vervolgens bij een hoge waarde, dan maak je veel winst. Er zijn zelfs mensen miljonair geworden door op deze manier in Bitcoins te investeren.

Maar hoe werkt het beleggen in Bitcoins nu eigenlijk? Als je nog nooit Bitcoins hebt gekocht, heb je waarschijnlijk geen idee hoe je deze digitale munten in je bezit moet krijgen. Volg je de drie stappen in dit artikel, dan ben je in een mum van tijd de trotse eigenaar van de populaire digitale munt.

Stap 1: een digitale portemonnee opvragen

Voor je Bitcoins kunt kopen, heb je een digitale portemonnee nodig. De digitale portemonnee waar je Bitcoins in opslaat, wordt ook wel een ‘wallet’ genoemd. Vanuit jouw portemonnee beheer je al je Bitcoinafrekeningen.

Je kunt jouw digitale portemonnee eenvoudig en snel online opvragen. Er zijn diverse websites die het mogelijk maken een digitale portemonnee op te vragen. Eén van deze websites is Blockchain.info.

digitale portemonnee

Stap 2: je bij een handelsplatform aansluiten

Heb je een digitale portemonnee aangemaakt? Dan kun je naar de volgende stap van Bitcoins kopen. Nu moet je je bij een handelsplatform aansluiten.

De handelsplatforms voor Bitcoins worden ook wel ‘Bitcoin exchanges’ genoemd. Er zijn vele verschillende Bitcoin exchanges actief in Nederland. Door handelsplatforms met elkaar te vergelijken, vind je vanzelf de ‘exchange’ die het beste bij jou past. Enkele bekende handelsplatforms voor Bitcoins zijn Bitonic, Bitmymoney, AnycoinDirect en BTC Direct. Deze handelsplatforms werken allemaal onder toezicht en zijn dus zeker betrouwbaar.

Stap 3: Bitcoins kopen

Heb je een geschikt handelsplatform gevonden? Dan hoef je alleen nog Bitcoins te kopen. Dit doe je door een bepaald bedrag over te maken naar het handelsplatform. Voor dit bedrag krijg je een bepaald aantal Bitcoins. Hoeveel Bitcoins je krijgt, is afhankelijk van de waarde van de munt. Investeer je 100 euro en heeft de Bitcoin op dat moment een lage waarde, dan krijg je meer Bitcoins dan iemand die bij een hoge waarde in de Bitcoin heeft geïnvesteerd.

bitcoin

Bij het kopen van Bitcoins moet je aangeven wat jouw online portemonnee is. Het is erg belangrijk de juiste informatie over jouw wallet op te geven, want anders worden jouw Bitcoins in de verkeerde portemonnee gestort. Heb je jouw Bitcoins betaald en de juiste portemonnee opgegeven, dan staan je Bitcoins in een mum van tijd in jouw online wallet.