De opmars van Bamboe
fashionmannen

De opmars van Bamboe

1.13Kviews

Bijna twee decennia geleden ontdekte een universiteit in Beijing hoe je van bamboe stof voor kleding kunt maken. We zien dat kleding van bamboe steeds populairder wordt bij de consument. Dit komt door de unieke eigenschappen, zoals frisheid, de zachte stof en het niet hoeven strijken. In dit artikel gaan we nader in op de bijzondere eigenschappen van bamboe kleding. 

Frisheid

Het opnamevermogen van bamboe is noemenswaardig. In de vezels van bamboe bevinden zich veel kleine micro gaatjes die zorgen voor een goede ventilatie. Uit onderzoek blijkt dat bamboe kleding driemaal meer vocht opneemt dan kleding van katoen. Mensen die veel zweten hebben daarom veel baat bij kleding van bamboe, want zweet wordt dus een stuk sneller opgenomen. Ook blijkt dat bamboe sneller vocht afvoert dan kleding van katoen. Een win-win situatie dus!

Zacht

De vezels die in bamboe zitten hebben een aantal belangrijke eigenschappen. De vezels bestaan uit een ronde en gladde structuur, waardoor de vezels de huid niet irriteren. Die ronde en gladde structuur zorgt ervoor dat de kleding van bamboe zachter aanvoelt dan kleding van katoen. 

Zacht

Strijken

De eigenschappen, die we hierboven genoemd hebben, spelen ook een andere rol. Door de gladde en ronde structuur van de vezels is er minder weerstand. Hierdoor kreukt de stof minder snel, waardoor je nooit meer in de weer bent met je strijkijzer. 

Goed voor de huid

Kleding van bamboe zorgt bij sommige mensen met huidaandoeningen voor een rustigere huid. Hierbij kun je denken aan huidaandoeningen zoals eczeem. Dit komt doordat bamboevezels een antibacterieel effect hebben op de huid. 

 

Wil je deze voordelen zelf ervaren? Kijk dan even op de website van Bamboobasics.com. Hier kan je bijvoorbeeld bamboo t shirts of bamboo sokken kopen.