Deze drie lampen kun je het beste ophangen in een magazijn
mannenzakelijk

Deze drie lampen kun je het beste ophangen in een magazijn

1.15Kviews

In een magazijn is verlichting zeer belangrijk; zonder goede verlichting kunnen werkzaamheden niet goed uitgevoerd worden en kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Maar welke verlichting kun je nu het beste ophangen in dit soort veelal hoge ruimtes? Lees verder om te ontdekken wat de drie beste keuzes zijn.

1. Led High Bay lampen

Eén van de belangrijke dingen die magazijnlampen moeten doen is genoeg licht verspreiden. Magazijnen zijn vaak groot en hebben een hoog plafond; een simpele lamp is dan niet voldoende om de ruimte tot aan de grond te verlichten. De oplossing? Led High Bay lampen! Dit soort lampen zijn namelijk groot en stevig en hebben bovendien een soort hoge lichtopbrengst. Dit betekent dat er veel verlichting mee verspreid wordt.

Led High Bay lampen zijn dan ook speciaal ontwikkeld voor het verlichten van hoge ruimtes en kunnen, afhankelijk van de wattage en het aantal lumen, ruimtes verlichten met een plafond van 4 tot zelfs 12 meter. Er wordt voldoende licht mee verspreid om bijvoorbeeld magazijnen (maar ook loodsen en fabriekshallen) van plafond tot vloer te verlichten. Verder zijn led High Bay lampen meestal ook stofdicht en waterbestendig; ook dit is perfect in magazijnen, omdat warme en vochtige lucht opstijgt.

Led High Bay

2. Led TL verlichting

Ook led TL verlichting is een goede optie in magazijnen, omdat deze led TL armaturen vaak slagvast zijn, goed tegen een stootje kunnen én waterbestendig zijn. Bij dit soort lampen is het wel heel belangrijk om goed op te letten dat de wattage en het lumenaantal hoog genoeg zijn. Ga je voor een lamp met een te klein vermogen, dan is het goed mogelijk dat er niet genoeg verlichting mee wordt verspreid.

3. Lampen mét sensor

Energie besparen? Kijk dan eens naar lampen mét sensor. Zeker in grote magazijnen een ideale uitkomst. Hoekjes waar vaak langdurig niemand komt hoeven zo niet onnodig verlicht te worden, terwijl de verlichting wél direct gaat branden wanneer dit nodig is. Sensoren zijn ook los aan te schaffen en bijvoorbeeld toe te voegen aan je High Bay verlichting om deze verlichting zo nóg praktischer te maken.

 In een magazijn kun je dus het beste led High Bay verlichting, TL verlichting of verlichting mét sensor ophangen. Zorg zo voor het meest veilige en best werkzame magazijn.