Eten bestellen waar moet je op letten
Gezondheidhealthmannen

Eten bestellen: waar moet je op letten?

1.79Kviews

Het is weer weekend. Na een lange week werken mag je eindelijk weer met de voeten omhoog en eventjes lekker bijkomen. Terwijl je met een ijskoud biertje in de hand naar de laatste voetbalwedstrijd kijkt, merk je op dat je ook nog moet koken. Koken, daar heb je nu helemaal geen zin in. Lekkere trek heb je echter wel. Gelukkig biedt online eten bestellen de uitkomst.

Nederlanders bestellen steeds vaker eten online. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat de meeste gezinnen dit minimaal één keer per week doen. Geen wonder, want lekkere gerechten bestellen is tegenwoordig niet alleen heel gemakkelijk maar er is ook nog eens ontzettend veel keuze. Food near me Butlon geeft jouw direct een heel scala aan keuzes. Van pizza tot sushi, alles is mogelijk. Maar waar moet je op letten als je eten wil bestellen?

Gezonde of ongezonde gerechten?

Bij online eten bestellen denken we al gauw aan een heerlijke vette maaltijd. Hoewel wat extra calorieën er al tijd wel in gaan, zijn er natuurlijk ook momenten waarop je liever wat rustiger aan doet. Dit betekent echter niet dat eten bestellen gelijk niet meer tot de opties hoort. Het aanbod van online eten groeit met de dag. Zo is het tegenwoordig zelfs mogelijk om vegetarische, veganistische en relatief caloriearme gerechten te bestellen. Online eten bestellen betekent niet per definitie dat je ook ongezond eet. Jij hebt het zelf in de hand. Wat eten we vandaag gezond en makkelijk zeg!

Kosten

Over het algemeen is online eten bestellen een stuk duurder dan als je zelf een maaltijd in elkaar flanst. Dit betekent gelukkig niet dat je niet op de kosten kunt besparen. Bestel je voor meerdere personen? Kies dan voor een grotere schotel die je kunt delen, daar bespaar je al snel enkele euro’s mee. Sommige restaurants bieden ook zogenaamde Family deals aan. Dit zijn meerdere gerechten of grotere porties die met drie of vier personen gedeeld kunnen worden.

Ook op de bezorgkosten valt soms te besparen. Bij de meeste restaurants kun je jouw bestelling gratis laten bezorgen als je boven een vastgesteld bedrag bestelt. Natuurlijk moet je niet bestellen om het bestellen, maar als het slechts een euro scheelt kan het slim zijn om nog iets kleins mee te bestellen. Zo geniet je niet alleen van iets extra’s, maar ben je onder de streep ook nog eens goedkoper uit.

Bezorgtijd

Afhankelijk van je woonplaats zijn er verschillende restaurants beschikbaar. Het ene restaurant ligt natuurlijk verder van je vandaan dan het ander. Als je snel over eten wil beschikken, doe je er goed aan om eerst de geschatte bezorgtijd te controleren. Food delivery Amsterdam is zo geregeld en, als je het goed doet, heb je binnen mum van tijd een bezorger aan de deur staan. Let wel op met zon- en feestdagen. Op deze dagen kan de geschatte bezorgtijd iets afwijken door drukte.