fietsen ter ontspanning
healthmannensport

Fietsen is een goede manier om te ontspannen

2.11Kviews

Na een volle werkweek is iedere man wel toe aan een momentje voor zichzelf. Dit momentje vullen velen in door middel van het beoefenen van een sport. Er zijn verschillende sporten om dit momentje van rust mee te pakken, sommige sporten denk je meestal niet direct aan als het gaat om het woord ontspanning. Een leven zonder ontspanning is geen gezond leven, pak dat momentje voor jezelf wanneer je dit verdiend. In dit artikel zullen wij het gaan hebben over het fietsen ter ontspanning. Geef maar toe, als je denkt aan fietsen zie je jezelf niet ontspannen voor je. Dit vonden wij eerst ook, echter zullen wij jou nu 5 redenen geven waarom fietsen zo ontspannend is!

1-Heerlijk de natuur in

Wat is er fijner dan op die warme zomerdag lekker de natuur te verkennen? Het voordeel van de fiets is dat er ontelbare routes zijn, zo kun je bijvoorbeeld dwars door de stad of recht door de natuur fietsen. De natuur brengt veel ontspanning met zich mee, zo ben je even weg van het stadsleven en zie je de wereld even op een andere manier. Even geen zorgen aan je hoofd en lekker door de natuur fietsen met korte relax pauzes, wie wilt dat nou niet?

Heerlijk de natuur in

2- Proost op jouw gezondheid

Op die vrije dag wil je natuurlijk optimaal tot rust komen. Sporten, en dus ook fietsen, houdt botten en spieren sterk en gewrichten soepel. Het resultaat hiervan is dan ook dat je jezelf jonger en gezonder voelt, wat leidt tot ontspanning. Je hebt er dus niet alleen mentaal, maar ook fysiek iets aan, win-win situatie dus!

3- Even niks aan je hoofd

Als jouw werkweek er stressvol uitziet is het natuurlijk al helemaal belangrijk dat jij de ontspanning krijgt die je verdiend. Dit is vaak zeer lastig aangezien het denken aan werk meestal gewoon doorgaat in het weekend. Hoort dit wel is de vraag die ik je hoor stellen? Het heet niet voor niets weekend, zet die stress even uit je hoofd en ga lekker fietsen. Tijdens het fietsen kun je je hoofd gemakkelijker leegmaken. Wanneer je fietst kan je lichaam de hormonen adrenaline en cortisol vele malen beter reguleren. Dit resulteert in een prettig humeur en als belangrijkste: veel minder stress.

4- Jij hebt de touwtjes in handen

Het mooiste en meest ontspannende aan het fietsen is dat je alles zelf bepaald. Wil jij de natuur in? Dan doe je dit toch lekker? Kies jij voor een snel of langzamer tempo? Dit is geheel aan jou. Je kiest bij het fietsen vrijwel alles zelf zonder daar een verplichting of abonnement voor nodig te hebben. Het is niet als bij een sport als voetballen, de coach bepaalt wat jij doet en waar jij staat. Nee, bij fietsen heb jij alles compleet zelf in de hand. Wat is er meer ontspannend dan je eigen pad trekken en doen waar jij behoefte aan hebt?

zelf bepalen fietsen

5- Personaliseer jouw ervaring

Als je je ontspannen voor je ziet, zie je jezelf meestal met iets waar je rustig van wordt en iets wat echt bij jou past. Een fiets kan je ook compleet personaliseren, zo zijn er talloze fietsaccessoires beschikbaar die ontspanning stimuleren. Websites als Trivio.com bieden bijvoorbeeld vele fietsaccessoires aan met verschillende eigenschappen, zo zit er altijd wel iets bij dat precies bij jou past!