Hier let je op bij het kopen van een trouwpak
fashionmannenMode

Hier let je op bij het kopen van een trouwpak

2.02Kviews

Natuurlijk gaat alle aandacht uit naar de jurk van je vrouw tijdens jullie bruiloft. Maar dat betekent natuurlijk niet dat jij er ook niet mooi uit mag zien. Integendeel. Op jouw bruiloft moet je er op je allermooist uitzien. Wees dan ook zeker niet bang om een super mooi pak te kopen waar je ook de nodige complimenten zal gaan krijgen. Maar hoe kies je nu een mooi trouwpak? Wij geven je een aantal handige tips!

Pak of toch een smoking?

De eerste vraag die je jezelf kunt stellen is of je voor een smoking of pak kiest. En eigenlijk ligt dit helemaal aan jezelf. Wat vind jij het mooiste? Kies daar voor! Je wilt je goed voelen in je pak of smoking. En jezelf niet ongemakkelijk voelen omdat je bijvoorbeeld niet graag een smoking draagt. Natuurlijk mag je de mening van je vrouw ook wel een beetje terug laten komen. Weet je dat ze helemaal weg is van een mooi pak? Dan kun je hier natuurlijk voor kiezen.

Moderne kleuren

Waar vroeger iedere man een zwart met wit pak droeg. Hoeft dat tegenwoordig helemaal niet meer. Een mooi blauw trouwpak is bijvoorbeeld een uitstekend pak waar je geen spijt van zal krijgen. Kies dan ook zeker voor moderne kleuren zoals blauw of een andere kleur. Probeer hierin niet te overdrijven. Je wilt natuurlijk niet een pak wat meer opvalt dan de jurk van je vrouw. Houd ook hierbij een beetje rekening wat je vrouw mogelijk zou kunnen dragen. En probeer hier jouw pak op aan te passen.

blauw trouwjurk

Vergeet niet de feeststemming

Jouw bruiloft is één groot feest. En je wilt het dan ook zo benaderen. Bij voorkeur heeft jouw pak geen saaie, formele uitstraling. Kies dan ook weer niet een fel geel pak. Maar je mag heus wel een pak kopen waarmee je prima kunt feesten. Houd het niet de netjes en leef je er eerder op los om een bijzonder pak te dragen.

Houd beperkt rekening met algehele thema

Misschien heb je niet echt een thema voor je bruiloft. Maar je weet vast wel wat v0or mensen er komen. En wat voor kleding ze zullen dragen. Natuurlijk zullen veel mannen hun trouwpak hierop aanpassen. Maar je wilt hier liever niet in overdrijven. Kies in plaats daarvan een pak dat helemaal bij jou past. Het moet goed passen bij je persoonlijkheid. En je wilt het thema van je trouwlocatie niet té veel meenemen in de keuze die je maakt.

Ten slotte hebben we nog enkele tips voor je om het gemakkelijker voor je te maken. We raden je aan om de aankopen te doen met iemand die je al lang kent. Je wilt iemand meenemen die jou persoonlijkheid heel goed kent. Op deze manier krijg je toch wat andere meningen dan wanneer je enkel naar de verkoper zal luisteren. Begrijp ons niet verkeerd. Je wilt altijd advies inwinnen van een deskundige verkoper. Zij kunnen je altijd de juiste tips geven over wat goed bij je past. Maar we raden je ook aan naar meningen van andere invalshoeken te luisteren.