Hoe belangrijk is ontbijten eigenlijk?
Gezondheidmannen

Hoe belangrijk is ontbijten eigenlijk?

2.62Kviews

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Die informatie krijg je al van jongs af aan voorgeschoteld. Maar in hoeverre klopt dit eigenlijk? En waarom is ontbijten eigenlijk zo belangrijk? Op die vragen kunnen de meeste mensen niet direct antwoord geven. Daarom wordt het hoog tijd om ons te verdiepen in de wondere wereld van het ontbijt!

Eén op de vijf Nederlandse werknemers slaat het ontbijt structureel over. Dat blijkt uit onderzoek van het TNS onder bijna 10.000 werknemers in heel Europa. Hierbij hebben de Nederlandse werknemers een plek drie veroverd in het lijstje. Alleen in Zweden en Duitsland wordt het ontbijt vaker overgeslagen. Uit deze cijfers blijkt maar weer de noodzaak om mensen over de positieve voordelen van het ontbijt te vertellen. Ben jij benieuwd hoe belangrijk ontbijten eigenlijk echt is? En wil je weten hoe je jezelf een gezond voedingspatroon kunt aanleren? Dat vind je allemaal in dit artikel!

Maak van ontbijten een feestje

Voordat we de voordelen van ontbijten verder toelichten, bespreken we eerst hoe je het ontbijt in jouw leven kunt introduceren. Ben jij iemand die doorgaans geen ‘zin of tijd’ heeft om te ontbijten of val je onder de noemer: ‘ik krijg geen hap door mijn keel ’s ochtends?’ Dan is het prettig om te weten dat er heel veel mogelijkheden zijn om toch een gezonde maal te nuttigen.

Maak van ontbijten een waar feestje. Doe dit niet alleen als je weinig tijd hebt, maar pak eens lekker uit op de dagen dat je vrij bent. Ontbijt bezorgen via Ontbijt.nl is hier de perfecte oplossing voor. Hierdoor leer je een heerlijk ontbijt waarderen en kun je jezelf eens lekker verwennen op vrije dagen.

Bovendien hoeft een ontbijt niet veel tijd te kosten. Een smoothie, een lekkere shake of een yoghurtje is al voldoende. Deze zetten jouw lichaam direct aan en je kunt er weer tegenaan de rest van de dag!Maak van ontbijten een feestje

Voordelen van iedere dag ontbijten

Maar hoe belangrijk is ontbijten nu echt? Wij zetten de belangrijkste voordelen hieronder op een rijtje.

  • Vaak wordt het ontbijt als de belangrijkste maaltijd van de dag beschouwd. Waarschijnlijk ben je wel bekend met het gezegde: ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar. Na 8-10 uur geen voedingstoffen te hebben gehad, is jouw lichaam toe aan wat extra energie. Hierdoor kun jij met een gerust hart de dag beginnen.
  • Wanneer mensen beginnen met diëten, wordt vaak zonder nadenken het ontbijt geschrapt. Hoe minder je eet, hoe sneller je afvalt. Deze beredenering is echter onjuist. Zeker als het om het ontbijt gaat. Als je het ontbijt overslaat, is je lichaam namelijk minder goed in staat om voeding over de resterende dag te verwerken. Door in de ochtend direct wat te eten, komt je lichaam op gang en zal deze meer calorieën verbranden.
  • Als je niet ontbijt is de kans groot dat je halverwege de ochtend gaat snacken. Je lichaam geeft dan aan reuze trek te hebben en dan is de verleiding om lekkernijen te pakken heel groot. Zonde!
  • Een ontbijtje brengt niet alleen je lichaam op gang, maar ook je darmen. Als je iedere dag ontbijt (met voldoende vezels) zal je merken dat je stoelgang ook veel beter wordt.

Kortom: genoeg voordelen om eens wat vroeger op te staan en een heerlijk ontbijtje te nuttigen. En op je vrije dagen? Dan pak je eens heerlijk uit met een zeer uitgebreid ontbijt. Zo leer je deze maaltijd zeker te waarderen!

 

ongewenste haargroei