Steeds meer mannen met knie artrose
Gezondheidmannensport

Steeds meer mannen met knie artrose

1.86Kviews

Steeds meer mannen ervaren artrose in de knie. Knie artrose is dan ook één van de meest voorkomende vorm van artrose. Veel mannen gebruiken hun knie veel tijdens het sporten maar ook tijdens het dagelijks leven. Dit zorgt voor veel belasting en kan er dus voor zorgen dat artrose gevormd wordt. Maar wat is artrose nou precies?

Wat is artrose?

Artrose is een aandoening waarbij het kraakbeen in de gewrichten slijt. Dit zorgt ervoor dat het kraakbeen steeds dunner en dunner wordt. Dit kraakbeen kan je ook niet meer terugkrijgen als het eenmaal versleten is. Wanneer artrose plaatsvindt, worden de gewrichten steeds stijver en pijnlijker. Het wordt dan ook moeilijker om kracht te zetten, aangezien daar een pijnlijk gevoel aan te pas komt. 

Knie artrose

Artrose in de knie komt erg veel voor onder mensen. Vooral bij mensen die ouder zijn dan 55 komt dit in grote maten voor. De knie is een complex gewricht die elke dag erg veel belast wordt. Denk bijvoorbeeld aan hardlopen, fitness, teamsport en meer wat nog eens extra druk legt op de knieën. Ook tijdens alledaagse activiteiten zoals lopen, fietsen en de trap op, kan voor veel belasting zorgen. Dit kan er dus voor zorgen dat er knie artrose plaatsvindt. Dit merk je vooral doordat je knieën stijver worden, pijn gaan doen of gaan opzwellen.

Wat kan je doen tegen artrose?

Wanneer je merkt dat je knie artrose hebt, is het belangrijk om bij een dokter langs te gaan. Op deze manier kan de dokter jou vertellen wat de status is van jouw artrose. Verder is het belangrijk om toch te blijven bewegen. Artrose komt namelijk minder snel voor bij mensen die een gezond gewicht hebben. Om deze reden is voeding ook erg belangrijk om artrose te voorkomen of ervoor te zorgen dat de artrose niet erger wordt.