Subwoofer
mannentechnology

Subwoofer kopen? Een aantal handige tips

1.37Kviews

Je bent erover uit: je wilt graag een subwoofer kopen. Dan is het wel belangrijk dat jij je eerst goed inleest, want alleen zo maak je een juiste beslissing bij het maken van een keuze tussen de diverse subwoofers die worden aangeboden. Wij helpen je graag een handje en geven je wat tips zodat je een aankoop verricht waar je nog lang tevreden over bent.

Actieve of passieve subwoofer?

Als je op zoek gaat naar een subwoofer dan is de kans groot dat je de woorden actieve of een passieve subwoofer ziet. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen beide? Bij een actieve subwoofer zit de versterker in de behuizing ingebouwd. De subwoofer sluit je rechtstreeks aan op het stopcontact en ook het audiosignaal sluit je direct aan. Dit type is verreweg de meest verkochte variant. Een passieve subwoofer is een losse kast die op een versterker aangesloten moet worden. Dit houdt in dat het audiosignaal eerst naar de versterker gaat. Het is dus belangrijk dat je bij dit type subwoofer zelf een versterker uitkiest.

Actieve of passieve subwoofer?

Vermogen

Een belangrijk punt waar je op moet letten bij het kopen van een subwoofer, dat is het veromgen van de subwoofer. Hoe groter het vermogen, hoe groter geluid er uit de subwoofer kan. Let dus altijd goed op het vermogen. Sowieso is het een goed idee om goed te kijken naar de specificaties en kenmerken van de subwoofer. Deze staat altijd aangegeven bij het artikel.

Hulp nodig bij een subwoofer uitzoeken?

Verdiep je dus altijd goed in het model, het type en lees altijd de beschrijving die staat aangegeven bij de subwoofer. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Wil je ook graag een subwoofer uitzoeken? Onze specialisten staan graag voor je klaar en geven je advies op maat, zodat je zeker weet dat je een juiste aankoop verricht waar je tevreden mee