De allerbeste tips voor een goed verzorgde baard
mannen

De allerbeste tips voor een goed verzorgde baard

545views

Baarden zijn nooit uit het straatbeeld verdwenen. Ook nu zijn ze helemaal hot en dat zal naar verwachting niet meer veranderen. Velen zijn er al van overtuigd: een baard is tijdloos. Het is het symbool van mannelijkheid. Bovendien is het voor veel mannen ook een manier om met meerdere stijlen te experimenteren. Kiezen ze voor chique of stoer? Lang of kort? Het leuke van baarden is dat ze er allemaal anders uitzien. Ook doordat de baardgroei van iedereen weer anders is.

Ben jij het zat om telkens weer alles af te scheren? En voel je er eigenlijk wel wat voor om iets met je natuurlijke baardgroei te doen? Maak dan gebruik van de volgende allerbeste tips van baardtips om een goed verzorgde baard te creëren.

Heb geduld

Als je voor de allereerste keer je baard wil laten staan, zal je al snel merken dat je hier best wel wat geduld voor moet hebben. Gemiddeld kun je binnen vier weken een redelijke baard laten staan. Hoe die baard eruit ziet, hangt voor een groot deel af van je persoonlijke haargroei. Er zijn mannen die binnen korte tijd een hele dikke baard kunnen laten staan, terwijl andere mannen altijd hele dunne plekken zullen blijven zien.

Wees je er ook van bewust dat je bestand moet zijn tegen de kritische reacties van je omgeving. Zeker in die eerste weken kan je baard er nog een beetje gek uitzien. Het kost echt tijd om voor de echte baard te gaan.

Leer tijdens het groeiproces je baardgroei kennen. Misschien merk je dat je baard op sommige plekken gewoon niet al te dik wil worden. Dit hoeft niet te betekenen dat je geen baard kunt laten staan. Dit betekent enkel dat je je baardgroei moet gaan volgen. Er zijn talloze baardmodellen die je uit kunt proberen. Er is er bijna altijd wel één die bij jouw baardgroei past. Vraag eventueel om persoonlijk advies aan een barbier.

Hoe verzorg ik mijn baard?

Als je een baard hebt, is het natuurlijk ook belangrijk om deze op de juiste manier te verzorgen. Koop in elk geval het beste scheerapparaat zodat je altijd in staat bent om deze te trimmen. Investeer hier echt in, want dit is het geheim achter een mooie verzorgde baard. Je baard laten staan betekent immers niet dat je hier niets meer mee doet. Integendeel zelfs. Er zit heel veel werk in het onderhouden van een mooie, gezonde baard. Zorg er daarom voor dat je echt de juiste producten in huis haalt. Denk niet alleen aan trimtools, maar ook aan baardshampoo, olie en andere verzorgingsproducten.

Ook nu is het erg zinvol om met een barbier in gesprek te gaan. Deze kan samen met jou een persoonlijk plan opstellen. Een stappenplan hoe je jouw baard het beste kunt verzorgen en welke baardvorm het beste bij jou past. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat je baard regelmatig bijgewerkt wordt. Eventueel bij een barbier. Zo hoef jij je hier niet druk om te maken en geniet je altijd van een mooie baard.