Indruk maken op je vrienden tijdens de barbecue!
mannen

Indruk maken op je vrienden tijdens de barbecue!

1.62Kviews

Met het mooie weer is het ook weer tijd om de barbecue aan te steken. Lekker genieten van het mooie weer met een heerlijk stuk vlees van de barbecue onder het genot van een ijskoud biertje. Gezellig samen zijn met vrienden om op het leven te proosten. Om indruk te maken personaliseer je natuurlijk je barbecue. Laat bijvoorbeeld een bierviltje bedrukken helemaal naar eigen wens. Of ga met het vlees aan de slag en schotel een grandioze barbecue voor. Ook zijn er diverse manieren om het barbecueën spectaculairder te maken.

Kruid het vlees voor nog meer smaak

Niets is zo lekker om het vlees voor de barbecue te kruiden. Dat heet ook wel een dry rub, een mengsel van kruiden dat je op het vlees aanbrengt. Het is een goed alternatief voor het marineren van vlees. In de winkel kan je deze vaak al kant-en-klaar kopen, maar door het zelf te maken geef je het vlees net even een persoonlijke twist mee. Een dry rub geeft het vlees een heerlijke malse smaak, omdat er een mooi korstje ontstaat aan de buitenste kanten van het vlees. Tijdens het barbecueën is het vaak het geval dat men zo snel mogelijk het vlees klaar wil hebben en op wil eten. Dit komt niet altijd ten goede van de kwaliteit van het vlees. Voor een mals stuk vlees is de tip om dit in aluminiumfolie te laten rusten. Laat het vlees daarin tien a vijftien minuten rusten en het vlees zal een stuk malser smaken. Dit omdat de sappen van het vlees veel gelijkmatiger verdeeld zijn.barbecue vlees kruiden

Stoere manier van barbecueën

Een bierviltje bedrukken is natuurlijk best stoer en ziet er wel gaaf uit, maar deze manier van barbecueën is dat ook zeker. Een beercan chicken, de ultieme vorm van barbecueën. Niet gewoon een speklap of hamburger grillen, maar gewoon met behulp van een blikje bier een hele kip laten garen. De kip zet je rechtopstaand op een bierblikje en moet heel langzaam aan garen. Het bier gaat stomen door de hitte van de barbecue en daardoor zal de kip niet gaan uitdrogen. Het kost wel even tijd voordat het klaar is, maar zelden zal je zo’n gave manier van barbecueën zien. Dus even een uurtje geduld en dan heb je wel een heerlijk malse kip op je bord liggen.

Haal het vlees van de slager voor meer kwaliteit

De meeste mensen doen altijd snel hun boodschappen bij de supermarkt, vaak omdat dit gemakkelijk is. Zo ook voor het BBQ-vlees, dat vaak al gemarineerd en gekruid is. Dat is echter wel de makkelijkste keuze, maar voor echt kwaliteitsvlees ga je langs de slager. Zeker te weten dat je daar meer indruk mee maakt. Het vlees van de slager bevat namelijk lang niet zoveel water als dat van de supermarkt. Dat verdampt namelijk tijdens het bereiden van het vlees en zorgt ervoor dat je minder over houdt. Bovendien heeft het vlees van de slager veel meer smaak dan het vlees van de supermarkt. Dus voor het beste vlees en een overheerlijke barbecue ga je langs de slager.

Ga aan de slag met de barbecue

Zo zijn er dus meerdere mogelijkheden om een barbecue te laten slagen. Zowel in de bereiding van het vlees, als de manier van barbecueën zelf. Het is het vooral belangrijk dat je gasten onder de indruk zijn van de barbecue. Ga aan de slag, nodig je vrienden uit, geniet van het mooie weer en steek de barbecue aan. Je weet nu immers welke tips je nodig hebt om je barbecue te laten slagen.